COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Regele Felipe al VI-lea și-a început vizita în Italia cu o greșeală a gazdelor (VIDEO)

Regele Felipe al VI-lea și-a început vizita în Italia cu o greșeală a gazdelor (VIDEO)

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a avut parte de o surpriză neplăcută în timpul unei ceremonii oficiale în Italia, cînd o orchestră a cîntat din greşeală versiunea franchistă a imnului naţional, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Gafa a fost comisă marţi, la teatrul de operă San Carlo din Napoli, unde regele Spaniei era prezent, împreună cu tatăl său, fostul suveran Juan Carlos al II-lea, cu preşedintele italian Sergio Mattarella şi cu cel portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, la o conferinţă privind reforma administraţiei publice.

Orchestra a cîntat o versiune cu cor a imnului spaniol, cu versurile adoptate în timpul dictaturii lui Franco (1939-1975), dar abolite după revenirea ţării la democraţie. Imnul actual include doar muzica, fără cuvinte.


Imagini difuzate de mai multe media îi prezintă pe Felipe şi Juan Carlos fără vreo reacţie vizibilă în timp ascultau imnul.

Incidentul a fost amplu preluat în presa spaniolă.

Miercuri, un purtător de cuvînt al preşedinţiei italiene a confirmat gafa diplomatică, menţionînd însă că atît directoarea teatrului San Carlo, Rosanna Purchia, cît şi preşedintele Mattarella i-au prezentat scuze regelui spaniol.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load