Regele Thailandei s-a căsătorit cu comandanta unității sale de bodyguarzi

Regele Thailandei s-a căsătorit cu comandanta unității sale de bodyguarzi

Regele Thailandei s-a căsătorit cu șefa echipei sale de bodyguarzi și i-a acordat titlul de regină, potrivit unui comunicat al Casei Regale, citat de BBC News.

Anunțul Casei Regale din Thailanda a venit cu puțin timp înainte de organizarea ceremoniei de încoronare a noii regine, care va avea loc sîmbătă. Regele Maha Vajiralongkorn, în vîrstă de 66 de ani, a urcat pe tron în 2016, după moartea tatălui său.

El a mai fost căsătorit de trei ori pînă acum, dar a divorțat de fiecare dată, și are șapte copii din cele trei căsnicii.

„Regele Maha Vajiralongkorn a hotărît să o promoveze pe Generalul Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, consoarta sa regală, la statutul de Regina Suthida, iar ea va deține un titlu și statut regal, devenind astfel parte din familia regală”, se arată în comunicatul Casei Regale.

Regina Suthida este partenera de viață a regelui de mai mulți ani, iar cei doi s-au afișat adeseori în public, deși relația lor nu a fost niciodată făcută oficială.

În imaginile surprinse la ceremonia de căsătorie dintre cei doi, difuzate de Thai TV, regele toarnă apă sacră pe capul reginei, apoi cei doi semnează actele pentru căsătorie.

În 2014, actuala Regină Suthida, o fostă însoțitoare de zbor a Thai Airways, a devenit comandantul unității de bodyguarzi a regelui. Ea a devenit în decembrie 2016 general de armată.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load