COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Regele Thailandei i-a retras amantei titlul nobiliar

Regele Thailandei i-a retras amantei titlul nobiliar

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, i-a retras concubinei titlul oficial de consoartă regală, la doar câteva luni după ce a introdus-o la curte, apelînd la o veche tradiție a monarhiei thaliandeze care permitea recunoașterea concubinei, informează Hotnews.

Motivul ar fi fost acela că Sineenat Wongvajirapakdi a vrut să-i ia locul reginei.

Decăderea din drepturi a femeii de 34 de ani, Sineenat Wongvajirapakdi, a fost justificată prin faptul că aceasta s-a dovedit a fi ”ambițioasă” și a încercat ”să se ridice la nivelul reginei”. Tentativa ei de uzurpare a fost apreciată drept o ”abatere disciplinară și lipsă de loialitate față de împărat”, se arată pe BBC.

Regele a considerat acest comportament ca fiind lipsit de respect - Casa Regală a Thailandei

Sineenat a fost prima femeie căreia i s-a acordat titlul nobiliar de consoartă a regelui în ultima 100 de ani.


Regele thailandez, în vîrstă de 67 de ani, i-a acordat lui Sineenat titlul de ”concubină oficială”, la doar două luni după căsătoria lui cu Suthida Tidjai.

În luna mai, regele a luat-o oficial în căsătorie pe Suthida Tidjai, care i-a fost amantă timp de mulţi ani şi care deţinea funcţia de şef al serviciului de pază al monarhului.

Noua concubină, Sineenat Wongvajirapakdi, era asistentă medicală în armata thailandeză.

Regele Maha Vajiralongkorn a decis să apeleze la o tradiţie monarhică nerespectată de un secol, aceea de a-şi lua o concubină.

Recuperînd astfel o mai veche tradiţie a monarhiei thailandeze, Maha Vajiralongkorn, care şi-a luat numele de Rama al X-lea după ce a urcat pe tron, a adus-o la curte pe Sineenat Wongvajirapakdi, 34 de ani.

La ceremonia de prezentare a participat şi soţia sa, Suthida Tidjai, o fostă însoţitoare de bord a companiei Thai Airways, în vârstă de 40 de ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load