TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reacția lui Trump după ce Irakul a cerut retragerea trupelor americane

Reacția lui Trump după ce Irakul a cerut retragerea trupelor americane

Președintele american Donald Trump amenință cu sancțiuni autoritățile de la Bagdad, după ce acestea au cerut retragerea trupelor americane de pe teritoriul Irakului.

Acesta spune că SUA a investit miliarde de dolari pentru crearea bazei aeriene de pe teritoriul Irakului și, dacă aceștia vor ca trupele americane să se retragă, să le întoarcă banii.

„Le vom percepe sancțiuni așa cum nu au mai văzut. Sancțiunile impuse Iranului vor părea blînde prin comparație”, le-a spus Trump jurnaliștilor, potrivit Reuters.


Parlamentul irakian a votat ieri o rezoluţie prin care a cerut Guvernului să expulzeze trupele militare americane din ţară. Rezoluţia nu are putere juridică, asemenea unei legi, dar premierul irakian, Adel Abdul Mahdi, ceruse Parlamentului să adopte o asemenea rezoluţie, ceea ce înseamnă că şi Executivul de la Bagdad e de acord cu măsura votată de Legislativ.

Hotărîrea legislativului irakian vine după ce vineri a fost ucis influentul general iranian Qasem Soleimani într-o lovitură aeriană cu o dronă militară la aeroportul din Bagdad.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load