Reacţia dură a lui Lukașenko la „sancțiunile" rusești

Reacţia dură a lui Lukașenko la „sancțiunile" rusești

Președintele Belarusului, Alelsandr Lukaşenko, a comparat unele acțiuni ale partenerilor ruși cu sancțiuni și i-a acuzat de răsucirea mîinilor.


Declaraţiile dure au fost făcute la reuniunea șefului statului cu conducerea Consiliului de Miniștri.


Potrivit lui Lukașenko, Minskul a făcut concesii și a efectuat reparații ale conductelor de petrol avariate, fără a închide livrările, astfel încît Moscova să nu sufere pierderi. Cu toate acestea, după cum a menționat președintele, Rusia răspunde prin rău la bine: „Sau morcovul, sau salata, sau castraveții deja nu le-au plăcut, sau poate au bănuieli că livrăm ceva de origine oprită”. Din acest motiv, întreprinderile sînt forțate să se închidă din cauza lipsei piețelor de desfacere.


- Mereu, binele pe care îl facem pentru Federația Rusă, se transformă în rău pentru noi. Ei au devenit deja atît de obraznici încît încep să ne răsucească mîinile! - a spus liderul belarus în declaraţia prezentată pe site-ul său.


Lukașenko și-a încheiat discursul cu îndemnul de „a pune și a repara de sine stătător conductele de petrol și conducte de produse petroliere" care trec prin Belarus, dacă este necesar.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load