Ratingul lui Trump a înregistrat un record începînd din 2017

Ratingul lui Trump a înregistrat un record începînd din 2017

Tot mai mulți americani nu aprobă activitățile Trump, totuşi majoritatea respondenților nu văd nevoia de impeachment.


Ratingul președintelui american Donald Trump a atins cel mai înalt nivel din aprilie 2017, după finalizarea investigației de către procurorul special Muller. Acest lucru este evidențiat de rezultatele unui sondaj, făcută publice de CNN miercuri, 1 mai.


Se subliniază că activitatea lui Trump este aprobată de 43% dintre respondenți, în timp ce 52% nu o aprobă.


În același timp, 59% dintre respondenți consideră că nu este nevoie de impeachment şi doar 37 la sută au altă părere la acest subiect.


În plus, participanții la sondaj au fost rugați să răspundă dacă cred că Trump a obstrucționat justiția în timpul investigației lui Muller. 48% au răspuns afirmativ, 45% au răspuns negativ. 88% ar dori în această privinţă o investigaţie din partea Congresului.


Sondajul CNN a fost efectuat pe un eşantion de 1007 de adulți, în perioada 25-28 aprilie.


Tot în aprilie, a fost efectuat un studiu al serviciului de investigaţii Ipsos, care a arătat că Trump are susţinerea a doar 37 la sută din populația SUA.


Reamintim că, la 18 aprilie, Ministerul Justiţiei al SUA a publicat o versiune redactată a raportului procurorului special Robert Muller privind „cazul rus".


Ancheta pe acest caz a durat din mai 2017, cînd Muller, fostul șef al FBI, a fost numit în funcția de procuror special. În acest timp, el a studiat o eventuală conlucrare a lui Trump cu serviciile speciale rusești pentru a cîștiga alegerile din 2016.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load