Ratingul lui Macron s-a schimbat după incendiul din Notre Dame

Ratingul lui Macron s-a schimbat după incendiul din Notre Dame

Cel mai mult sprijinul președintelui Franței – cu 6 puncte procentuale – a crescut în rîndul pensionarilor.


Popularitatea președintelui francez Emmanuel Macron a crescut simţitor în zilele de după incendiul din Notre Dame de Paris. Acest lucru este evidențiat de rezultatele sondajelor pentru RTL, Orange și La Tribune.


Se menţionează faptul că un astfel de nivel de popularitate al preşedintelui Franței nu a fost observat din septembrie, 2018.


Cel mai mult, sprijinul faţă de Macron – cu 6 puncte procentuale – a crescut în rîndul pensionarilor. Astfel, ei au apreciat gestul de indexare a pensiilor mici din cauza inflației.


În același timp, sociologii avertizează că președintele nu ar trebui să-și piardă vigilenţa. Astfel, ei au amintit despre pauza de după organizarea dezbaterilor naționale.


Se remarcă faptul că, de îndată ce președintele anunță noi măsuri pentru punerea în aplicare a rezultatelor dezbaterilor, țara ar putea avea parte de noi conflicte.


Amintim că, pe 15 aprilie, în Catedrala Notre Dame de Paris, s-a produs un incendiu puternic care a durat mai mult de 12 ore. Clădirea a suferit pagube importante: s-a prăbușit turnul, acoperișul, coloanele din naos și un ceas.


Mai multe organizaţii internaţionale şi companii mari şi-au propus asistența în restaurarea catedralei și strîngerea de fonduri pentru restaurarea acesteia. Potrivit știrilor din presă, suma donațiilor pentru restaurarea catedralei Notre Dame a ajuns la un miliard de euro.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load