COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Răspunsul lui Macron unei femei la un tîrg agricol

Răspunsul lui Macron unei femei la un tîrg agricol

Ediția cu numărul 57 a Salonului Internaţional de Agricultură de la Paris a fost inaugurată de preşedintele Emmanuel Macron într-o atmosferă tensionată.

Liderul francez a încercat să evite confruntările cu activiştii care contestă reforma sa privind pensiile sau nu sînt de acord cu politica agricolă a Uniunii Europene. Totuși, a fost pus în fața unor întrebări incomode.

Totul părea să decurgă fără probleme la Salonul de Agricultură de la Paris. Liderul de la Elysee a tăiat panglica, a dat mîna cu fermierii pe care i-au acceptat gărzile sale de corp, a făcut poze cu admiratori, a mîngîiat văcuța care este simbolul tîrgului şi a gustat cîteva produse tradiţionale. Atmosferă a devenit însă tensionata în momentul în care preşedintele francez a ajuns față în față cu o doamnă nemulţumită de politica guvernului.


Femeie: Dacă vorbiţi de democraţie, fiţi cu adevărat democratic.
Emmanuel Macron, președintele Franței: Democraţie, asta este ce facem cu convenţiile cetăţenilor, asta facem cu parlamentarii care sînt aleşi în mod democratic.
Femeie: Nu, nu este o democraţie reală. Vedeţi că aţi scos pe toată lumea în stradă.
Emmanuel Macron: Nu cred că sînt atît de mulţi oameni în stradă.
Femeie: Atunci, veniţi. Veniţi în stradă.
Emmanuel Macron: sînt prea ocupat pentru a ieşi în stradă.
Femeie: Dar şi eu sînt ocupată. Lucrez 6 zile pe săptămînă acum.
Emmanuel Macron: Vă ascult. Dar vă şi pot asculta.

Emmanuel Macron a ajuns la salonul agricol după ce a participat la discuţiile privind bugetul Uniunii Europene, inclusiv al Politicii Agricole Comune. Întîlnirea s-a încheiat însă cu un eşec. Iar reprezentanţii fermierilor francezi au protestat din cauza masurilor vehiculate.

Emmanuel Macron: „În privinţa Politicii Agricole Comune (CAP), sîntem în favoarea unui buget ambiţios. Brexit nu poate avea loc în detrimentul CAP. Trebuie să protejăm veniturile fermierilor noştri pentru că ei sînt cei ce ne hrănesc şi trebuie să îi ajutăm în perioada tranziţiei. De aceea spun, de asemenea, că CAP este despre suveranitate şi viitor.”

Liderul francez a mai discutat şi cu reprezentanţi ai pescarilor, pe care a încercat să îi liniştească. După ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, oamenii se tem că vor pierde zonele de pescuit care sînt în apele teritoriale britanice.

Salonul agricol de la Paris este deschis pînă duminica viitoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load