Rasmussen a promis să-l ajute pe Zelenski după alegeri

Rasmussen a promis să-l ajute pe Zelenski după alegeri

Vladimir Zelenski a avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului de Supraveghere al Strategiei Europene din Ialta (DA), în cadrul căreia a discutat despre perspectivele euro-atlantice și viziunea pentru continuarea reformelor în Ucraina - cursul Ucrainei spre UE și NATO va rămîne neschimbat, însă decizia de aderare la Alianța Nord-Atlantică ar trebui luată de către popor prin referendum.


"Eu, personal, ca cetățean al Ucrainei, sînt pentru aderarea la NATO, dar trebuie de explicat oamenilor că NATO nu este un dragon oarecare", a spus Zelenski. 


Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a menționat: "Cred că cel mai important lucru este stabilirea unor contacte bune cu liderii statelor europene. Și vă vom ajuta în asta dacă veți cîștiga alegerile. Acest lucru este important pentru noi, deoarece Ucraina este principalul partener strategic al Uniunii Europene. Și, avînd în vedere că la sfîrșitul lunii mai, Europa unită își va alege parlamentul, este foarte important ca noul președinte ucrainean să stabilească legături cît mai curînd posibil". 


Potrivit canalului-telegram ”Echipa lui Zelenski”, la întîlnire au participat și membrii echipei sale, Alexandr Daniliuk, Ivan Bakanov și Ruslan Ryaboșapka.


"Toți acești oameni care stau alături de mine sînt experți ai echipei noastre. Și mai avem încă mulți oameni. O mulțime de oferte vin de la oameni - profesioniști din așa-numitul sistem vechi. Dar ne gîndim la asta. Pentru că nu vrem să vedem fețe vechi. Vrem să mergem înainte cu cadre noi", a subliniat Zelenski.


În afară de aceasta, la întrevedere s-au discutat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale. Fostul ministru suedez de externe, Carl Bildt, a subliniat că acesta s-a desfășuarat în mod transparent, ceea ce este un semnal pozitiv pentru comunitatea mondială. 
 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load