Qatarul negociază cu Rusia achiziţionarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400

Qatarul negociază cu Rusia achiziţionarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400

Ambasadorul Qatarului la Moscova, Fahad bin Mohammed al-Attiyah, a declarat, joi, că Guvernul de la Doha poartă negocieri avansate pentru achiziţionarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, relatează site-ul agenţiei Tass.

”Negocierile pe marginea acestui subiect se află într-un stadiu avansat”, a afirmat ambasadorul Qatarului în Rusia, adăugînd că negocierile vizează sisteme S-400, dar şi achiziţionarea de noi tehnologii pentru forţele terestre.

Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acţiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ţinte aflate la o distanţă de pînă la 400 de kilometri şi la o altitudine de pînă la 30 de kilometri.

Negocierile Qatarului cu Rusia privind achiziţionarea sistemului S-400 vin după ce, anul trecut, Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a efectuat o vizită oficială la Doha, în urma căreia cele două state au semnat un acord care prevede şi cooperarea în domeniul apărării.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load