Putin: SUA au înşelat Rusia în timpul crizei din Ucraina izbucnită în 2014

Putin: SUA au înşelat Rusia în timpul crizei din Ucraina izbucnită în 2014

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că Statele Unite au înşelat Rusia în timpul crizei din Ucraina izbucnită în 2014, adăugînd că Washingtonul nu ar trebui să se implice în relaţiile ruso-ucrainene, relatează Dpa International.


Preşedintele rus a afirmat că SUA au cerut Rusiei să exercite presiuni pentru ca Viktor Ianukovici să nu folosească violenţa împotriva manifestanţilor de la Kiev, iar, pe de altă parte, au furnizat sprijin pentru debarcarea de la putere a fostului preşedinte ucrainean. Putin a precizat că la o zi după cererea Washingtonului, Ianukovici a fost înlăturat de la putere, adăugînd că SUA au oferit sprijin celor care au comis ”lovitura de stat”.


Liderul de la Kremlin a susţinut că Statele Unite nu au înşelat niciodată Rusia într-o manieră atît de ”grosolană”.


”Tot aşa cum Rusia nu se implică în relaţia dintre SUA şi Canada, tot aşa SUA nu ar trebui să se implice în relaţiile Rusiei cu Ucraina”, a afirmat Putin, adăugînd că Washingtonul a orchestrat ”Maidanul” ucrainean.


De asemenea, Putin a cerut încetarea ostilităţilor din estul Ucrainei şi a negat implicarea Rusiei în conflict.


Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat pînă în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load