Putin și Kim Jong-un nu au ajuns la careva înţelegeri

Putin și Kim Jong-un nu au ajuns la careva înţelegeri

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un nu au ajuns la careva înţelegeri concrete, în timpul întrevederii dintre cei doi, de la Vladivostok.


Declaraţia în cauză a fost făcută de asistentul liderului Federației Ruse, Yury Ushakov, transmite Reuters.


„Nu, careva înţelegeri concrete nu au fost, poate, cu excepția unor chestiuni legate de agenda bilaterală", a spus Ushakov.


El a menționat că discuţia dintre liderii celor două țări s-a dovedit a fi „foarte utilă": părțile au discutat despre situația din Peninsula Coreeană și despre perspectivele evoluţiei sale.


Prima întîlnire oficială dintre Vladimir Putin și Kim Jong-un a avut loc pe 25 aprilie, la Vladivostok. Liderii au vorbit mai mult de două ore într-un regim închis, fără prezenţa mass-media. Putin a numit întrevederea ca fiind „destul de aprofundată", iar Kim a numit-o „consistentă”.


După discuții, liderul nord-coreean şi-a invitat omologul său rus să viziteze RPDC. Putin a răspuns pozitiv la invitaţie.


Aceasta este prima vizită a actualului șef al RPDC în Rusia. Predecesorul său Kim Jong Il a fost în Federația Rusă de trei ori, ultima dată – în anul 2011.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load