COVID-19 în MOLDOVA

Putin și-a exprimat opinia pe marginea întrevederii cu Zelenski

Putin și-a exprimat opinia pe marginea întrevederii cu Zelenski

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune că pînă la summitul în format normand nu poate fi nici vorbă despre o întrevedere cu Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

El a declarat că Ucraina „nu ar trebui să-și caute norocul peste ocean, ci să se înțeleagă cu vecinii”, relatează korrespondent.net.

„Am convenit să ne întîlnim în format normand. De ce să ne agităm și să fugim la întîlnirile neplanificate. Nici eu nu sunt interesat în ele, nici președintele Zelenski. Doar trebuie să ieșim cu vreun rezultat. Noi ținem legătura, vorbim la telefon. Dar trebui să ne apropiem de anumite decizii. Întrevederea în format normand este posibilă. În afară de formatul normand nu există nici un alt format. Rusia este pentru menținerea acestui format”, a menționat Putin.


El a mai adăugat că salută separarea forțelor pe Donbass.

„Noi salutăm atît acțiunile autorităților ucrainene, cît și acțiunile autorităților autoproclamate. Aici apar și unele ambiguități. Vedem declarațiile ministrului Afacerilor Externe (Vadim Pristaiko – nota red.) că Ucraina ar intenționa să renunțe la acordurile de la Minsk. Asta cum? Ce vom discuta în formatul normand”, a declarat Președintele Rusiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load