Putin şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile prezidenţiale din Rusia

Putin şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile prezidenţiale din Rusia

Vladimir Putin a fost înregistrat în calitate de candidat la președinția Rusiei. O decizie în acest sens a fost luată marți la o reuniune a Comisiei Electorale Centrale ruse, informează Interfax.


Membrii CEC au votat în unanimitate pentru înregistrarea lui Putin. Un certificat în acest sens a fost eliberat reprezentantului său autorizat, Serghei Kabyshev.


„Este un caz fără precedent. Toți candidații care au ajuns la CEC au trecut verificarea”, – a spus șeful Comisiei Electorale Centrale Ella Pamfilova.


La 2 februarie curent, CEC-ul rus a anunțat că în urma verificării listelor de semnături ale lui Putin, numai 0,39% au fost recunoscute ca nevalabile. Echipa lui Putin a prezentat 315.000 de semnături CEC, dintre care 60.000 au fost selectate pentru verificare. Pentru a înregistra un candidat este necesar ca semnăturile nevalide să nu depășească 5% din semnăturile prezentate.


Pînă în prezent, au fost înregistrați doar doi candidați din partea partidelor parlamentare: Pavel Grudinin (CPRF) și Vladimir Jirinovschi (LDPR), care prin lege nu au fost obligați să colecteze semnături în sprijinul lor.


La 7 februarie, CEC va lua în considerare înregistrarea a încă trei candidați la președinție: Grigori Yavlinski (Yabloko), Boris Titov (Partidul Creșterii) și Serghei Baburin (Uniunea Națională Rusă). Lista lor de semnături a fost de asemenea verificată de CEC, numărul de semnături invalide nu a depășit 5%.


De asemenea, Pamfilova a informat că CEC-ul rus, la 8 februarie, va înregistra candidații la funcția de președinte al Federației Ruse: Ksenia Sobchak („Inițiativa civilă”) și Maxim Suraykin („Comuniștii Rusiei”), a căror liste de semnături a fost verificată.


În prezent, opt persoane continuă să participe în cursa prezidențială. Potrivit legii, pînă la 10 februarie CEC-ul rus trebuie să înregistreze toți candidații la președinție, numele lor vor apărea pe buletinele de vot în alegerile din 18 martie.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load