Putin: Sancţiunile economice afectează atît Rusia, cît şi UE

Putin: Sancţiunile economice afectează atît Rusia, cît şi UE

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că sancţiunile impuse Rusiei nu afectează doar Moscova, ci şi interesele statelor din Uniunea Europeană, adăugând că această politică nu îşi atinge obiectivele, relatează site-ul agenţiei Tass.


Declaraţiile lui Putin a fost făcută după o întrevedere cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.


”Sancţiunile cauzează pagube evidente asupra intereselor ţărilor Uniunii Europene şi cauzează pagube şi Rusiei, deşi nu este clar cine va avea mai mult de suferit pe termen lung. Cu toate acestea, suntem cu toţii afectaţi. Obiectivele stabilite de autorii politicii de aplicare a sancţiunilor nu au fost atinse”, a declarat Putin, adăugând că sancţiunile impuse Rusiei sunt lipsite de sens.


”Ambele tabere trebuie să facă paşi care să vizeze ridicarea sancţiunilor. Noi suntem pregătiţi să facem orice pentru a rezolva această situaţie”, a mai spus preşedintele rus.


Uniunea Europeană a impus sancţiuni care vizează mai multe sectoare ale economiei Rusiei, ca urmare a anexării ilegale a Crimeii din 2014 şi a alimentării conflictului din estul Ucrainei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load