Putin: Hotărîrea privind condamnarea Mariei Butina este revoltătoare

Putin: Hotărîrea privind condamnarea Mariei Butina este revoltătoare

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat sîmbătă că decizia de condamnare a fostei agente ruse Maria Butina la un an şi jumătate de închisoare este „revoltătoare”, potrivit Reuters.


El a mai spus că decizia de a o condamna pe Butina este o încercare a justiţiei americane de a salva aparenţele. „Nu este clar pentru ce au condamnat-o, ce infracţiune a comis. Este un exemplu clar de salvare a aparenţelor. Au trimis-o la închisoare, dar nu putea fi acuzată de nimic, aşa că, pentru a nu părea ridicoli, i-au dat o sentinţă de 18 luni pentru a arăta că este, totuşi, vinovată de ceva. Decizia este revoltătoare!”, a declarat Vladimir Putin, care se află într-o vizită oficială la Beijing.


Maria Butina, o fostă agentă rusă acuzată de infiltrare în grupuri politice cu scopul de a influenţa politicile americane, a fost condamnată la 18 luni de închisoare de către un tribunal federal din Statele Unite.


Maria Butina, care a fost reţinută vara trecută, a recunoscut că a conspirat pentru a acţiona ca un agent pentru Rusia. În luna decembrie aceasta a început să coopereze cu autorităţile americane.


Procurorii nu consideră acţiunile ei un spionaj tradiţional, însă sînt îngrijoraţi că aceasta reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.


Ambasada rusă la Washington a răspuns la sentinţă, spunînd despre Butina că este „un prizonier politic, o victimă a provocărilor serviciilor speciale şi folosirii arbitrare a legislaţiei de către SUA”.


 


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load