Putin a semnat Programul de stat pentru înarmare

Putin a semnat Programul de stat pentru înarmare

Președintele Rusiei Vladimir Putin a semnat noul Program de stat pentru înarmare.


Declarația referitor la acest fapt a fost făcută de vicepremierul Dmitri Rogozin într-un interviu, acordat ziarului «Kommersant»,


"Da, documentul a fost semnat de președinte - a răspuns el la întrebarea despre soarta noului Program de stat pentru înarmare. - Diferența colosală este că, în ultimele luni, proiectul a fost ajustat pe baza introducerii de noi solicitări, primite din Siria. În total, au fost indicate mai mult de 200 de tipuri de armament și echipament. Tehnică robotică, sisteme inteligente, UAV-uri de recunoaștere și de atac, mijloace de apărare aeriană, toate acestea sînt în noul program de stat".


În mod special, vicepremierul a menționat că accentul a fost pus pe armele de înaltă precizie: "Este necesar, așa cum spun vînătorii, să țintești veverița în ochi: este mai bine să dai o lovitură costisitoare, decît o sută de lovituri fără să alegi".


Totodată, potrivit spuselor lui Rogozin, nu putem să nu ținem cont de faptul că NATO își mărește capacitățile militare, implementînd conceptul SUA al "loviturii globale", dar și de intenția de a plasa arme în spațiu și de instalarea unor sisteme strategice nenucleare de arme de precizie. "Vom avea un răspuns demn la toate astea", a asigurat el.


Anterior, a fost anunțat că noul Program de stat pentru înarmare, elaborat pentru perioada 2018-2025, prevede alocarea a 19 trilioane de ruble pentru reechiparea armatei și flotei.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load