COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Putin a reamintit despre condițiile de intrare în vigoare a amendamentelor la Constituție

Putin a reamintit despre condițiile de intrare în vigoare a amendamentelor la Constituție

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ieșit cu următorul apel către cetățenii ruși, explicîndu-le că a decis să facă acest lucru în ajunul principalei zile de scrutin pe marginea introducerii unor modificări la Constituție.

„Votăm pentru țara în care vrem să trăim <...>. Votăm pentru țara pentru care muncim și [pe care] vrem să o transmitem copiilor și nepoților noștri”, a spus Putin, mulțumindu-le tuturor celor care au participat deja la vot.

Potrivit rbc.ru, Putin a dat din nou asigurări că modificările la Constituție, adoptate de Duma de Stat și semnate chiar de Președinte, vor intra în vigoare numai dacă va vota mai mult de jumătate dintre participanții la scrutin.


În finalul discursului, Putin i-a îndemnat pe toți cei care încă nu au votat să facă acest lucru. „Votul fiecăruia dintre voi este cel mai important”, a spus Președintele.

Votul electronic de la distanță privind amendamentele la Constituție a început pe 25 iunie și va dura pînă la 30 iunie, ora 20:00 (ora Moscovei). Votul direct al amendamentelor la fel a început pe 25 iunie și va dura pînă în seara zilei de 1 iulie, această zi fiind declarată zi liberă în Rusia.

Un amendament prevede anularea mandatului Președintelui în exercițiu, ceea ce îi va permite lui Putin să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Anterior, el a spus că „nu exclude” pentru sine „posibilitatea de a candida”.

„Dacă acest lucru nu se va întîmpla [adoptarea amendamentelor], doi ani mai tîrziu, știu acest lucru din propria experiență, în loc de o muncă ritmică normală la atîtea niveluri de putere va începe căutarea posibililor succesori”, a explicat atunci Putin.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load