Putin a prezentat noua armă hipersonică rusească

Putin a prezentat noua armă hipersonică rusească

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi că Rusia deţine arme hipersonice şi a început dezvoltarea armamentului strategic, care să fie imun în faţa sistemelor de apărare antirachetă, relatează site-urile agenţiilor Tass şi Sputnik.


Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi în discursul său despre starea naţiunii că Rusia a început dezvoltarea unei noi generaţii de rachete, subliniind totuşi că nu ameninţă pe nimeni şi nici nu intenţionează să atace pe cineva, în pofida dezvoltării armamentului strategic de înaltă precizie, relatează agenţiile de presă ruse.


Rusia creează cele mai noi sisteme strategice ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul Antibalistic (ABM), deoarece SUA nu au venit în întîmpinarea Moscovei în această problemă, a afirmat Vladimir Putin în discursul său în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal, potrivit agenţiei de presă TASS.


„În special, a început faza activă a testelor cu noul sistem de rachete care conţine o rachetă intercontinentală grea pe care am numit-o ‘Sarmat’. Acest sistem de rachete va înlocui sistemul ‘Voievod’ creat în perioada URSS. Posibilităţile ‘Sarmat’ sînt mult mai mari. Numărul şi puterea vectorilor de luptă sînt mai mari decît în cazul ‘Voievod’. Acest sistem poate fi utilizat în orice condiţii şi orice situaţie”, a precizat şeful statului rus.


„Sarmat este o armă redutabilă. Sistemul de apărare antirachetă nu constituie un obstacol pentru ea”, a avertizat Vladimir Putin.


„Dar nu ne-am limitat la aceasta. Am început să dezvoltăm sisteme care nu utilizează în general o traiectorie balistică. O rachetă de croazieră la joasă altitudine cu o încărcătură nucleară şi o traiectorie imprevizibilă este invulnerabilă pentru toate sistemele existente de apărare antirachetă”, a afirmat preşedintele Vladimir Putin.


„Testele fac posibilă trecerea la un nou tip de armament cu o racheta de croazieră cu o gamă nelimitată de acţiune şi echipată cu sursă de energie nucleară. După cum ştiţi, încă nu există aşa ceva în lume”, a concluzionat Putin, adăugînd că toate propunerile făcute de Moscova Washingtonului în materie de apărare antirachetă au fost respinse de acesta.


În timpul discursului său, au fost prezentate pentru prima dată imagini de la testele cu sistemul de rachete ‘Sarmat’.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load