COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Putin a menționat "o mină cu efect întîrziat" în Constituție

Putin a menționat "o mină cu efect întîrziat" în Constituție

Dreptul înregistrat în Constituția URSS de ieșire a republicilor din Uniune și dreptul monopol al Partidului Comunist la putere a devenit o mină cu efect întîrziat. Această opinie a fost exprimată de președintele rus Vladimir Putin în cadrul postului de televiziune "Rusia 1".

El a reamintit că, în principiu, în legea țării din 1977, ca și în redacțiile sale anterioare, a fost pus dreptul exclusiv de monopol al Partidului Comunist la putere. Anume Partidul Comunist fost atunci pilonul de susținere a întregului sistem de stat. Cu toate acestea, în Constituție nu era vorba despre dreptul de a ieși din el a reprezentanților diferitelor entități naționale, deoarece "ea păstra totul".

Președintele Federației Ruse a subliniat că "de fapt, Partidul Comunist și-a legat propriul destin, interesele sale de grup cu interesele întregii țări". "Și în momentul în care a început să se destrame din interior, în urma sa a mers și țara", a menționat șeful statului rus.


"Este absolut inacceptabil. Aceasta și este mina cu efect întîrziat, prevăzută încă în anul 1922 la formarea URSS și apoi în constituțiile ulterioare din anii 1924, 1936, 1977", consideră liderul rus.

"Trebuie să evităm astfel de lucruri", a conchis Putin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load