Putin a dispus elaborarea unor măsuri de sprijin a muzicii pop

Putin a dispus elaborarea unor măsuri de sprijin a muzicii pop

Președintele rus, Vladimir Putin, a dispus elaborarea unor măsuri de susținere a muzicii contemporane în stil pop, solicitată de publicul tînăr.


Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, o dispoziţie în acest sens a venit în cadrul unei întruniri a Consiliului prezidențial pentru cultură și artă din 15 decembrie, 2018.


„Administrația preşedintelui FR va organiza dezbateri cu participarea reprezentanților comunității de experți și ai organizațiilor de experți cu privire la formele de susținere din partea statului pentru muzica contemporană în stil pop, care are priză la publicul tînăr, precum și a tipurilor moderne de arte vizuale", se arată în textul dispoziţiei emise.


Planul de acțiuni prioritare în acest domeniu urmează să fie prezentat șefului statului pînă la 1 septembrie.


La întrunirea Consiliului Culturii și Artei din 15 decembrie, de la Sankt-Petersburg, Putin a cerut prudență în ceea ce priveşte interdicțiile sau anularea lor completă în domeniul culturii, inclusiv în domeniul ce ţine de stilul rap. Atunci, şeful statului a remarcat că „modul de a „apuca și de a nu permite” este cel mai ineficient, cel mai rău din toate care pot fi imaginate, iar efectul lui este opus celui așteptat".


Propunerea de a „permite tuturor [totul]", care a fost exprimată în cadrul întrunirii, a fost numită „revoluționară" de către șeful statului, dar, totuşi, i-a provocat zîmbetul. În acelaşi timp, el a menționat că „dacă este imposibil de a opri ceva, atunci trebuie să devii lider pentru acest ceva, după care să-l conduci în modul corespunzător". Putin a adăugat că modalitățile unei astfel de „conduceri" încă urmează a fi discutate.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load