COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Putin a discutat cu Zelenski despre problema gazelor

Putin a discutat cu Zelenski despre problema gazelor

Președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Vladimir Zelenski au avut o discuție telefonică în cadrul căreia au vorbit despre situația privind transferul către partea ucraineană a navelor de război care au participat la provocarea în strîmtoarea Kerci, precum și despre problema gazelor, inclusiv probleme privind tranzitul gazelor. Despre acest lucru a anunțat luni serviciul de presă de la Kremlin scrie noi.md cu referire la tass.ru.

În cadrul discuției, părțile au discutat problema privind transferul a trei nave de război care au fost folosite de Ucraina în timpul provocării din regiunea strîmtorii Kerci în noiembrie 2018. Putin și Zelenski au discutat detaliat despre problema gazelor, inclusiv întrebările privind continuarea tranzitului și reluarea exportului direct de gaz rusesc în Ucraina. Liderii celor două țări au convenit să continue contactele la diferite niveluri.

Conversația telefonică a avut loc la inițiativa părții ucrainene, „ținînd cont de summitul programat pentru 9 decembrie la Paris în „format normand”.


Summit-ul Norman Four privind problemele de soluționare a conflictului ucrainean va avea loc pe 9 decembrie la Paris. În cadrul acestuia vor participa președintele rus Vladimir Putin, președintele ucrainean Vladimir Zelenski, cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load