Putin a comentat în premieră rezultatele alegerilor din Ucraina

Putin a comentat în premieră rezultatele alegerilor din Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, consideră că rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina, care au fost cîştigate de actorul de comedie Volodimir Zelenski, indică "eșecul total al politicii lui Petro Poroșenko", scrie TASS, menţionînd că Putin a făcut o declaraţie în acest sens joi, la Vladivostok, unde s-a întîlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

"Ce este de evaluat? Acesta este un eșec total şi absolut al politicii lui Poroșenko", a afirmat liderul rus, întrebat cum apreciază alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Ucraina.

Vladimir Putin a mai declarat, referindu-se la relațiile ruso-ucrainene după victoria lui Vladimir Zelenski în alegerile prezidențiale, că totul depinde de politica pe care o va duce Kievul. "În ceea ce ne privește, noi dorim să restabilim în întregime relațiile, însă nu vrem să facem acest lucru în mod unilateral", a declarat Putin.

Rezultatele finale anunțate de Comisia Electorală de la Kiev după numărarea tuturor voturilor exprimate de ucraineni la alegerile prezidenţiale de duminică, arată că actorul de comedie Volodimir Zelenski a cîştigat scrutinul cu 73,22% din voturi. Preşedintele în exerciţiu al Ucrainei, Petro Poroşenko, a fost votat de doar 24,45% dintre alegători.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load