COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Purtarea măștilor a devenit obligatorie încă în două țări europene

Purtarea măștilor a devenit obligatorie încă în două țări europene

În Austria, masca trebuie obligatoriu purtată de azi în toate spații închise. Măsura intră în vigoare și în Marea Britanie, unde premierul Johnson a anunțat relaxarea restricțiilor în etape.

În Spania, în regiunea Madrid, se recomandă purtarea măștii și în casă.

În timpul pandemiei au fost dispute în rîndul oamenilor de știință despre utilitatea măștii. Însă recomandarea este tot mai clară că este utilă, a spus premierul britanic , care a anunțat o relaxare în etape a restricțiilor începînd cu 1 august, scrie Tvr.ro.


Amendă pentru refuzul de a purta masca în Anglia este de 100 de lire sterline, iar poliția va verifică respectarea prevederilor noii legi ce vizează sănătatea publică.

Și Belgia anunță înăsprirea măsurilor în față creșterii cazurilor de coronavirus. Se introduce obligația de a purta masca în zonele foarte frecventate, cum ar fi piețe, străzi comerciale, restaurante și hoteluri.

Acestea vor fi definite că atare de autoritățile locale. Pînă acum , masca era obligatorie în transportul în comun, magazine și cinematografe. Am cîștigat o bătălie, dar lupta impotruva noului coronavirus nu s-a încheiat, a avertizat premierul Belgiei.

În Spania, s-au înregistrat peste 900 de cazuri noi în ultima zi. Se aplică reguli severe privind purtarea măștii în public, iar responsabilul pentru regiunea Madrid a avansat și ideea purtării lor acasă. Cînd sînt prezente persoane care nu locuiesc acolo. A admis însă că o asemenea recomandare este greu de pus în aplicare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load