COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Protestele din SUA, în viziunea unei moldovence stabilită peste ocean

Protestele din SUA, în viziunea unei moldovence stabilită peste ocean

Protestele de amploare din Statele Unite îi afectează nu doar pe americani, ci şi pe moldovenii de peste ocean.

O concetăţeană stabilită de patru ani în Los Angeles, ne-a povestit despre atmosfera tensionată şi luptele de stradă, care au cuprins marele oraşe americane, transmite publika.md.

"Nu trageţi"

Aceste imagini cu revolta locuitorilor din Los Angeles au devenit populare pe internet. Sute de oameni au manifestat în memoria lui George Floyd, care a murit în timpul unei reţineri. După o săptămînă, protestele nu au contenit, ci au luat amploare. În centrul evenimentelor s-a aflat și moldoveanca Flavia Kokliughina.


"Am observat că elicopterele au început să survoleze cartierul nostru. Dar oamenii se purtau liniștit, stăteau în rînd la magazin, nimic deosebit. După ce ajungeam acasă, sirenele poliţiei se auzeau toată noaptea", a spus Flavia Kokliugina, moldoveancă din Los Angeles.

De duminică, în cartierul în care locuiește Flavia a fost decretată stare de asediu. Localnicii se tem să iasă din case. În fiecare zi, au loc sute de vandalizări, dar poliţia nu întreprinde nimic.

"Beverly Hills este o regiune de elită. Aici sînt conace şi case foarte scumpe, iar pe strada Rodeo Drive se află magazinele unor companii precum Gucci, Prada și multe alte brenduri.

Desigur că protestatarii au mers încolo, au distrus magazinul Gucci, au incendiat Starbacks", a zis Flavia Kokliugina, moldoveancă din Los Angeles.

Între timp, într-un alt oraş din California, San Francisco, metroul a fost închis pentru 2 săptămîni, ca oamenii să nu poată circula.

Potrivit presei americane, în peste 30 de oraşe, inclusiv Los Angeles, Miami, Detroit, Philadelphia, au fost interzise protestele pe timpul nopţii. Iar în statele Texas și Virginia a fost decretată situație excepțională.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load