COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Protestele din SUA au scos oamenii în stradă și în Europa

Protestele din SUA au scos oamenii în stradă și în Europa

Proteste și mitinguri de solidaritate cu manifestațiile antirasiale din America au avut loc în toată lumea, cel mai recent joi, la Varșovia și Viena.

Totodată, cancelara Germaniei, Angela Merkel a declarat într-un interviu televizat că uciderea lui Floyd a fost un act „foarte, foarte grav” și că politicienii ar trebui să încerce în astfel de momente să unească, nu să dezbine. Merkel a refuzat însă să facă orice remarcă privind strategia președintelui Donald Trump, care la începutul săptămînii declara să vrea să fie președintele „legii și justiției”.

Tot atunci avertizase că va recurge la armată pentru a face ordine în țară dacă guvernatorii statelor federale nu sînt în stare să „controleze” străzile. Declarație care a provocat critici vehemente nu numai din partea opoziției democrate, dar și din partea unor republicani, membri ai partidului prezidențial.


Ministrul apărării Mark Esper a respins clar această sugestie, afirmînd că America nu este în situați disperată de a trimite armata pe străzi în timp ce fostul ministru al apărării, generalul Jim Mattis l-a acuzat pe președinte că „dezbină” societatea și subminează fundamentul Constituției. „Donald Trump este primul președinte din viața mea, care nu încearcă să-i unească pe americani, care nici măcar nu mimează acest efort” a mai scris Mattis în publicația online The Atlantic. Trump a replicat, pe Twitter, că Mattis este „cel mai supraevaluat general din lume”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load