Proteste în mai multe oraşe din Elveţia

Proteste în mai multe oraşe din Elveţia

Circa 50.000 de persoane s-au mobilizat pe întreg teritoriul Confederaţiei Elveţiene, potrivit sursei, dintre care 15.000 la Zurich şi între 8.000 şi 9.000 în capitală, Berna, sau la Lausanne, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse.

La Geneva, au fost între 1.200 şi 1.500, mai puţin decât la precedentele mobilizări în favoarea apărării mediului.

Mişcarea Grevă pentru climă, lansată de tânăra militantă suedeză Greta Thunberg, a avut un ecou important în Elveţia şi tinerii s-au mobilizat în repetate rânduri şi în număr mare pentru a urma apelul ei, în special pentru emisii nete de gaze de seră zero până în 2030 în Elveţia şi proclamând stare de urgenţă climatică.

"Nu dorim să oprim mişcarea noastră până când revendicările nu vor fi auzite, până nu vom obţine rezultate concrete", a explicat Laurane Conod, membră a comitetului de organizare a manifestaţiei de la Geneva, recunoscând în acelaşi timp riscul de a interveni o "anumită oboseală".
La Lausanne, manifestanţii au plantat un "copac cu vise", în faţa clădirilor istorice ale oraşului, printre care Palais de Rumine, cu intenţia de a organiza o gardă în jurul acestui măr, decorat cu mici mesaje.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load