Protest neobișnuit într-o universitate din Columbia

Protest neobișnuit într-o universitate din Columbia

O universitatea din Columbia este supusă criticilor, după ce a spus studentelor să nu mai poarte fuste-mini, deoarece acestea ”distrag atenția colegilor de clasă și profesorilor”.


Catalogând sfatul drept sexist, studenții au pus la cale o campanie pentru a încuraja fiecare persoană din Universitate, femeie sau bărbat, să poarte fuste în campus, joi, scrie BBC.


Universitatea Pontificală Boliviană din Medellin, Columbia, cunoscută drept UPB, a postat sfatul pe propriul site, iar după ce studenții au început să se plângă, reprezentanții instituției de învățământ au transmis că sfaturile erau, de fapt, sugestii generale.


”UPB respectă dreptul exprimării propriei personalități și nu a impus niciodată un cod vestimentar pentru studenții săi”, au punctat reprezentanții universității într-un articol dedicat bobocilor din primul an.


Postarea originală, acum ștearsă, apărea sub titlul: ”Cum ar trebui să te îmbraci pentru a merge la universitate?”.


Câteva sfaturi au fost prezentate pentru ambele sexe, dar mai multe erau diedicate direct femeilor.


”Nu este nimic mai inconfortabil decât distragerea atenției de la clasă a colegilor și profesorilor voștri. Pentru acest motiv, sugerăm să nu purtați bluze cu decolteuri adânci, fuste mici și haine strâmte pe corp”, se arată în anunț.


Rândurile de mai sus au fost postate pe 30 ianuarie și au distribuite în rândul studenților prin conturile de rețele sociale sub hashtagul ”UPBEnFalda (în traducere, ”UPB în fuste scurte”).


Joi, studenții au început să distribuie imagini cu ei în pantaloni scurți și fuste minuscule în timp ce se aflau în incinta universității.


Jurnalistul local Jenny Giraldo a distribuit pe Twitter o postare în care spune că ideea de a controla vestimentația studenților pentru ca alții să se controleze este asemănătoare cu o reclamă care sfătuiește oamenii să nu fie violați.


Studentă la Studii Politice, Mariana Duque Diez, a fost printre cei care au purtat în mod deliberat fuste mini la cursuri joi, deși spune că deseori adoptă această piesă vestimetară. Alături de ea a fost și un profesor, care a venit și el în fustă.


”Lucrul frustant este că mulți studenți și profesori nu se simt reprezentanți de aceste poziții instituționale de modă veche”, a spus aceasta pentru sursa citată.


Universitatea a mai fost acuzată de sexism


În urmă cu trei ani, conducerea universității din Columbia a lasat o școală de vară pentru fetițele cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani pentru a le învăța bunele maniere. Cursurile au purtat titlul de ”Lucruri de fete”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load