Produsele de patiserie, popcornul și mezelurile vor dispărea de pe piață

Produsele de patiserie, popcornul și mezelurile vor dispărea de pe piață

Comisia Europeană a adoptat în luna aprilie un regulament prin care, pînă în 2021, toate statele membre UE vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași din alimente.


Astfel, produsele alimentare care nu sînt conforme vor dispărea de pe piață începînd cu data de 1 aprilie 2021. Printre acestea se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile și mîncarea semi-preparată.


Astfel, statele din blocul comunitar trebuie să limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare.


Acizii trans sînt cele mai nocive grăsimi din alimente- responsabile pentru declanșarea bolilor cardiovasculare, accidentelor vascular cerebral, a diabetului, cancerului și Alzheimer- afecțiuni ce ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.


Un astfel de proiect de limitare a cantităţii acizilor grsi trans nesaturaţi în produsele de pe piaţa există şi la noi în ţară, dar în prezent este blocat în Parlament.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load