COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procesul de înlăturare a deşeurilor de la Fukushima va fi inițiat în 2021

Procesul de înlăturare a deşeurilor de la Fukushima va fi inițiat în 2021

Guvernul japonez a anunţat luni că intenţionează să înceapă în 2021 procesul de înlăturare a deşeurilor de combustibil nuclear de la uzina distrusă Fukushima Daiichi.

Eliminarea acestor deşeuri radioactive este considerată cea mai mare provocare din activitatea de dezafectare de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, care este administrată de compania Tokyo Electric Power, relatează DPA.

Uzina a suferit accidente nucleare la trei din cele şase reactoare ale sale după ce a fost lovită de un cutremur puternic şi de tsunami-ul declanşat de acesta în martie 2011.

Zeci de mii de localnici nu au mai putut să se întoarcă la locuinţele lor situate în apropierea complexului nuclear din cauza temerilor de contaminare, la aproape nouă ani de la dezastru.

Foaia de parcurs pe termen mediu şi lung a guvernului propune începerea lucrărilor de înlăturare a deşeurilor la Reactorul 2 al uzinei.

Guvernul estimează că procesul de dezafectare după dezastrul nuclear din 2011 se va încheia în 30-40 de ani, deşi există experţi care au îndoieli că o astfel de activitate poate fi finalizată în 40 de ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load