TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Probleme la fermele de păsări, din cauza epidemiei de coronavirus din China

Probleme la fermele de păsări, din cauza epidemiei de coronavirus din China

Fermele de păsări din China au mari probleme din cauza epidemiei provocate de coronavirus, milioane de pui fiind în pericol să moară de foame.

Închiderea provinciilor chineze a afectat lanţurile de aprovizionare, restricţiile de transport împiedicînd livrarea furajelor, cum ar fi soia, la fermele de animale.

Pe măsură ce epidemia s-a răspîndit, autorităţile chineze au închis drumurile şi autostrăzile, oprind chiar şi autobuzele care efectuează curse pe distanţe lungi.


Aprovizionarea cu soia este deficitară, potrivit companiei de servicii financiare INTL FCStone, care a adăugat că prelungirea restricţiilor va amplifica lipsa furajelor.

„Acest lucru va provoca probleme grave în sectorul zootehnic. Chiar dacă o fabrică îşi reia producţia, va dura mai mult decît de obicei să facă livrările, din cauza problemelor de logistică (lipsa forţei de muncă, drumuri închise, controale rutiere)”, a scris recent Darin Friedrichs, analist la compania INTL FCStone, într-o notă adresată clienţilor, transmite Noi.md cu referire la Protv.ro.

„Cred că în multe regiuni problema transporturilor are impact asupra producţiei de pui. Ne aşteptăm că producţia va fi afectată nu doar în primul trimestru, ci şi în cel de-al doilea”, a declarat Chenjun Pan, analist senior la Rabobank.

Fermierii din Hubei, epicentrul epidemiei provocată de coronavirus, ”sînt deja într-o situaţie foarte gravă”, a scris recent asociaţia crescătorilor de păsări într-o scrisoare adresată Asociaţiei pentru Agricultură şi Animale din China.

Potrivit scrisorii, transporturile sînt practic paralizate. Iar majoritatea fermelor mari vor avea în curînd un deficit grav de furaje, care le va afecta operaţiunile.

Asociaţia a cerut producătorilor de furaje să trimită 18.000 de tone de porumb şi 12.000 de tone de soia în Hubei.

Potrivit publicaţiei chineze de stat Global Times, există 348 de milioane de pui în Hubei, a şasea mare provincie producătoare de păsări din China.

Firmele producătoare de păsări din China au mare nevoie de furaje, a scris Global Times, milioane de pui riscînd să moară de foame.

Unii fermieri au redus raţiile zilnice de hrană, pentru ca furajele să dureze mai mult.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load