Proaspăt investit, Zelesnki este gata să demisioneze dacă...

Proaspăt investit, Zelesnki este gata să demisioneze dacă...

Vladimir Zelenski, noul preşedinte de la Kiev, a anunţat că primul său obiectiv este să pună capăt conflictului cu insurgenţii proruşi din estul Ucrainei prin încheierea unui armistiţiu, important fiind ca Ucraina să recupereze „teritoriile pierdute”.


„Primul obiectiv este să ajungem la un armistiţiu în Donbas”, a declarat Zelenski, care a depus luni jurămîntul ca preşedinte al Ucrainei.


Noul lider de la Kiev a subliniat că este dispus să „plătească” și cu funcția pe care a cîștigat-o pentru a pune capăt războiului.

„Fiecare dintre noi a murit la Donbas. Primul lucru pe care îl avem de făcut e stoparea conflictului în Donbas. M-au întrebat la ce voi fi gata pentru oprirea focului? Pentru ca eroii noștri să nu moară, sînt gata la orice. Sînt gata să-mi pierd și postul în schimbul păcii, dar fără să pierdem din teritoriul nostru. Niciodată. Istoria nu e dreaptă. E adevărat. Nu noi am început acest război, dar noi trebuie să-l oprim și noi sîntem gata la un dialog. Iar acest dialog trebuie început cu eliberarea tuturor prizonierilor ucraineni. Și Crimeea, și Donbas sînt pămînt ucrainean. Noi am pierdut nu doar teritorii, dar și oameni”, a declarat Vladimir Zelenski.

În același discurs, Zelenski i-a îndemnat pe funcționari să nu-i afișeze portretul prin birouri.


„Alegerea mea demonstrează că cetățenii au obosit de politicieni îngîmfați. La putere trebuie să vină oameni care vor sluji oamenilor. Eu tare vreau ca în cabinetele voastre să nu fie portrete cu mine. Președintele nu e o icoană. Nu e un portret. Afișați acolo portretele copiilor voștri și la fiecare decizie gîndiți-vă la ei”, a îndemnat oficialul.


Zelenski a mai promis că ucrainenii „nu vor plînge” în următorii cinci ani.


„De-a lungul activității mele, am încercat să-i fac pe ucraineni să rîdă. Eu așa am simțit. Nu era doar jobul meu, era misiunea mea. În următorii cinci ani, voi face tot posibilul ca ucrainenii să nu plîngă”, a conchis Zelenski.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load