Primul stat care emite propria criptomonedă

Primul stat care emite propria criptomonedă

Venezuela a devenit primul stat care emite o criptomonedă, El Petro, susţinută de rezervele petroliere ale ţării, în încercarea de a depăşi criza economică pe care o traversează.


„Naşterea El Petro înseamnă un succes total pentru bunăstarea Venezuelei”, a declarat preşedintele Nicolas Maduro.


Vicepreşedintele republicii, Tarek El Aissami, a deschis procesul de pre-vînzarea a criptomonedei în primele ore ale dimineţii. Din 20 februarie îndrumarele de achiziţie a monedei digitale sînt disponibile şi va începe şi procesul de vînzare a El Petro, care are 82,4 milioane de unităţi disponibile.


El Petro, susţinut de 5.342 de milioane de barili de petrol venezuelean, a fost creat pentru depăşi sancţiunile financiare impuse de Statele Unite, pentru a atrage investiţii şi pentru a genera un nou mecanism de plată pentru bunuri şi servicii.


Valoarea petro-ului va fi asociată cu preţul petrolului venezuelean, iar statul îl va accepta pentru plata impozitelor, contribuţiilor şi a altor obligaţii.


Presa americană priveşte cu scepticism lansarea petro, văzut ca o măsură disperată de atragere de lichidităţi, într-o ţară care se luptă cu lipsa hranei (75% dintre venezueleni spun că au slăbit), cu inflaţia, estimată de FMI la 13.000% în 2018, şi cu şomajul, care va atinge 32% în 2022, conform CNBC.


La începtul anului Departamentul Trezoreriei a emis un avertisment în privinţa investiţiilor în petro.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load