COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primul oraș din China care interzice consumul de cîini și de pisici

Primul oraș din China care interzice consumul de cîini și de pisici

Oraşul chinez Shenzhen a dispus interzicerea consumului cîinilor şi pisicilor, măsura fiind luată în cadrul unei interdicţii pe scară largă privind comerţul cu animale sălbatice, impusă în această ţară după apariţia noului coronavirus, relatează joi Reuters, potrivit Agerpres.

Oamenii de ştiinţă cred că noul coronavirus a fost transmis oamenilor de animale sălbatice. Unele dintre primele cazuri de infectare au fost identificate, la sfîrşitul anului trecut, la persoane care au intrat în contact cu o piaţă de animale sălbatice din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei, unde erau vînduţi lilieci, şerpi, civete şi alte vieţuitoare.

Autorităţile din Shenzen au declarat că interdicţia privind consumul de cîini şi pisici va intra în vigoare la data de 1 mai.


„Ca animale de companie, câinii şi pisicile au stabilit o legătură mult mai apropiată cu oamenii decât toate celelalte animale, iar interzicerea consumul de cîini şi pisici şi alte animale de companie este o practică obişnuită în ţările dezvoltate şi în Hong Kong şi Taiwan”, au transmis autorităţile guvernamentale din Shenzhen printr-un ordin publicat miercuri. „Aceasta interdicţie răspunde, de asemenea, cererii şi a spiritului civilizaţiei umane”, au adăugat autorităţile.

Cîinii, mai ales, sunt mîncaţi în mai multe zone din Asia. Conform datelor oferite de unele ONG-uri, în China sunt uciși pentru consum peste 30 de milioane de cîini anual.

Legislativul chinez a anunţat la sfîrşitul lunii februarie interzicerea comercializării şi consumului de animale sălbatice.

Guvernele provinciale şi municipale din ţară au început să pună în aplicare hotărîrea, însă Shenzhen a fost cel mai explicit în legătură cu extinderea interdicţii la consumul de cîini şi pisici.

Dispoziiile iniţiale din Shenzhen, propuse mai întâi la sfârşitul lunii februarie, interziceau consumul de broaşte ţestoase şi broaşte, utilizate în mod obişnuit în gastronomia din sudul Chinei. Însă, autorităţile guvernamentale din oraş au recunoscut în această săptămînă că interdicţia a fost "un subiect fierbinte de controverse" şi a clarificat că ambele pot fi consumate în continuare.

Campania oraşului pentru stoparea consumului de animale sălbatice a fost lăudată de grupurile pentru protecţia animalelor. „Shenzhen este primul oraş din lume care a luat în serios învăţămintele oferite de această pandemie şi care adoptă modificările necesare pentru a evita o altă pandemie”, a declarat Teresa M. Telecky, vicepreşedinte în cadrul departamentului pentru animale sălbatice al organizaţiei Humane Society International. „Paşii îndrăzneţi ai Shenzhen pentru stoparea acestui comerţ şi a consumului de animale sălbatice reprezintă un model pe care îl pot imita guvernele din întreaga lume”, a adăugat ea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load