COVID-19 în MOLDOVA

Primul muzeu subacvatic inaugurat în Grecia

Primul muzeu subacvatic inaugurat în Grecia

Grecia a inaugurat primul său muzeu subacvatic în epava unei nave antice care transporta mii de amfore ce s-a scufundat în secolul al V-lea î.H. ducînd în adîncul Mării Egee o adevărată comoară, pe care amatorii de scufundări o pot de-acum încolo explora, relatează Agerpres, cu referire la EFE.

Ministrul grec al culturii, Lina Mendoni, a asistat la o ceremonie care s-a desfăşurat la bordul unui vas şi în apă, cu participarea mai multor scafandri.

Situl, aflat în apropiere de mica insulă Peristera, din largul insulei Alonissos, va fi deschis amatorilor de scufundări între 3 august şi 3 octombrie, în timp ce turiştii care nu practică acest sport vor avea acces la o vizită virtuală, la un centru de informaţii din Alonissos.


„Această epavă zace la o adâncime de 21-28 de metri adîncime, în apropiere de ţărmul insuliţei Peristera şi conţine între 3.000 şi 4.000 de amfore”, a declarat Maria Agalou, preşedinta consiliului municipal Alonissos.

Acest vas transportînd mii de amfore ce conţineau vin s-a scufundat în Marea Egee în anul 425 înainte de Hristos, în nordul Greciei, fiind surprins de o furtună în timpul unei traversări între insula Skopelos şi Alonissos, a declarat directoarea departamentului de antichităţi submarine, Pari Kalamara.

„Numărul amforelor relevă dimensiunea ambarcaţiunii. Era o navă mare”, a precizat ea.

Amforele, majoritatea intacte, au fost descoperite de un pescar în 1985.

„Oferim umanităţii acest Partenon al naufragierilor”, a menționat, la rândul său, Kostas Agorastos, guvernatorul Tesaliei, regiune din care face parte insula Alonissos.

Potrivit Ert TV, două grupuri de amatori de scufundări britanici sunt aşteptaţi luni, pentru a descoperi situl din Peristera.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load