Primul magazin care „respiră“ a fost construit la Dubai

Primul magazin care „respiră“ a fost construit la Dubai

Dubaiul este faimos pentru numărul şi grandoarea mall-urilor sale, care adună clienţi din toate colţurile lumii.


Dubaiul a fost, pînă de curînd, oraşul care găzduia cel mai mare mall din lume ca suprafaţă, cel mai mare mall tematic din lume – inspirat de un explorator marocan şi un mall cu o staţiune de ski în interior.


Acum, Cityland Group, un dezvoltator cunoscut pentru crearea celei mai mari grădini de flori din lume, speră să facă ceva extraordinar prin construirea unui mall care trăieşte şi respiră.  Cityland Mall, un proiect de 400 de milioane de dolari situat în cartierul Dubailand, care se extinde rapid, este văzut drept „prima destinaţie de cumpărături inspirată de natură din lume“.  


Complexul este construit în jurul unei grădini botanice de peste 18.000 de metri pătraţi, supranumită „Parcul Central“.    O experienţă senzorială unică   


Parcul va avea izvoare şi insule, tipuri rare de copaci şi grădini de flori pe care cumpărătorii le vor putea explora. Magazinele care înconjoară spaţiul verde vor planta un alt rînd de copaci şi grădini pe acoperişurile lor.    


Tema verde se regăseşte în tot complexul, spune Fahimuddin Sharfuddin, CEO la Cityland Group, cu alei interioare încadrate de pomi şi „pereţi verzi“ pe arterele principale din mall.    CEO-ul a subliniat şi că mall-ul va avea caracteristici prietenoase cu mediul, avînd în vedere tema verde. Grădinile vor fi irigate cu apă de canal tratată, pentru a evita risipa şi, de asemenea, apa pluvială va fi colectată.     Mall-ul va găzdui peste 300 de magazine, restaurante şi obiective pentru divertisment. Primul magazin deschis – lanţul internaţional de supermarketuri Carrefour - şi-a deschis porţile pe 12 mai şi Cityland are convingerea că restul mall-ului va fi operaţional pînă la sfîrşitul anului şi va fi ocupat în totalitate pînă în 2020.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load