COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima ţară din Vest care deschide restaurantele, cafenelele şi magazinele

Prima ţară din Vest care deschide restaurantele, cafenelele şi magazinele

Restaurantele, cafenelele şi magazinele s-au redeschis în Elveţia, luni dimineaţă, întrucît autorităţile au relaxat unele dintre cele mai dure măsuri aplicate la nivel social în urmă cu două luni pentru a opri răspîndirea virusului, potrivit FT.

În acelaşi timp, muzeele se redeschid, iar activitatea şcolară este reluată parţial în Elveţia, scrie zf.ro.

Autorităţile din domeniul sănătăţii au raportat doar 39 de cazuri noi de îmbolnăvire astăzi, ceea ce duce totalul la 30.344 de persoane, dintre care 1.543 au decedat.


Elveţia este prima ţară din vestul Europei care permite industriei ospitalităţii să se redeschidă. Austria este următoarea ţară care ia această măsură şi va permite restaurantelor şi cafenelelor să se redeschidă, începînd de vineri.

Guvernul elveţian resimte presiunea publică în ultimele săptămîni, întrucît mai multe grupuri de lobby şi mai mulţi reprezentanţi ai guvernelor regionale sînt îngrijoraţi în ceea ce priveşte criza economică generată de criza medicală.

Businessurile care îşi redeschid uşile astăzi trebuie să ţină cont de o serie de măsuri de siguranţă impuse de autorităţile locale.

Astfel, restaurantele, barurile şi cafenelele nu pot aşeza mai mult de 4 persoane la o masă, cu o distanţă de cel puţin 2 metri între mese.

Mai multe restaurante din Zurich – cel mai mare oraş din Elveţia, precum şi hub-ul de business al ţării – nu au deschis încă.

Unele restaurante amînă deschiderea pînă în luna iunie, în timp ce altele erau deja pline luni la ora prînzului, cozile întinzîndu-se pînă în afara localului, în spaţii amenajate special pentru ca oamenii să îşi aştepte rîndul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load