COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima țară care anunță că a „eliminat” coronavirusul

Prima țară care anunță că a „eliminat” coronavirusul

Noua Zeelandă anunță că a stopat răspîndirea comunitară a virusului și că practic coronavirusul a fost eliminat. Au fost doar cîteva cazuri noi în ultima perioadă, iar numărul total este destul de redus: sînt sub 1500 de persoane infectate şi 19 decedaţi.

Țara a raportat un singur caz nou duminică, potrivit BBC, transmite digi24.ro.

Premierul Jacinda Ardern a declarat că virusul a fost „în prezent” eliminat. Știrile vin cu cîteva ore înainte ca Noua Zeelandă să relaxeze o parte dintre restricțiile impuse. De marți, unele activități neesențiale din afaceri, asistență medicală și educație se vor putea relua.

Totuși, premierul Ardern îi avertizează pe cetăţeni să nu relaxeze măsurile de distanţă socială şi de igienă deoarece virusul poate oricînd să recidiveze. Mesajul guvernului este clar. "Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor", a spus Ardern.


Directorul general al Sănătății din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield, a declarat că numărul redus de cazuri noi din ultimele zile „oferă încredere că ne-am atins obiectivul de eliminare din comunitate”.

El a avertizat că „eliminarea” nu înseamnă că nu vor exista cazuri noi, dar înseamnă că virusul este sub control. „Am cîștigat această bătălie”, a mai completat premierul Ardern, însă aceasta a spus că țara „trebuie să rămînă vigilentă”.

Noua Zeelandă a impus restricții stricte încă de la primele cazuri de coronavirus. Și-a închis frontierele, a început să aplice carantina tuturor sosirilor în țară, a introdus o izolare strictă și a demarat o operațiune extinsă de testare și identificare a contactelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load