COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima semifinală Eurovision 2019, Putin vrea pace cu SUA, o nouă șansă pentru Brexit

Prima semifinală Eurovision 2019, Putin vrea pace cu SUA, o nouă șansă pentru Brexit

Eurovision 2019: Primele 10 țări care au ajuns în marea finală

Primele zece țări au ajuns în finala concursului muzical Eurovision 2019. Asta după ce 17 concurenți au evoluat în prima semifinală de la Tel Aviv, Israel.

Iată primii concurenți care și-au cîștigat cîte un loc în marea finală, transmite Știri.md:

  1. Cipru – Tamta cu piesa Replay;
  2. Slovenia – Zala Kralj & Gašper Šantl cu piesa Sebi;
  3. Cehia – Lake Malawi cu piesa Friend Of A Friend;
  4. Belarus – ZENA cu piesa Like It;
  5. Serbia – Nevene Božović cu piesa Kruna;
  6. Australia – Kate Miller-Heidke cu piesa Zero Gravity;
  7. Islanda – Hatari cu piesa Hatrið mun sigra;
  8. Estonia – Victor Crone cu piesa Storm;
  9. Grecia – Katerine Duska cu piesa Better Love;
  10. San Marino – Serhat cu piesa Say Na Na Na.

Putin vrea să restabilească relații complete cu SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că vrea „să restabilească relaţii complete cu SUA", în pofida numeroaselor dezacorduri între cele două puteri rivale, pe fondul vizitei desfășurate de Mike Pompeo, șeful diplomației americane, în Rusia, potrivit AFP preluată de Agerpres.


„În urmă cu cîteva zile am avut plăcerea să vorbesc la telefon cu preşedintele SUA", i-a spus Putin secretarului de stat Mike Pompeo. „Am avut impresia că preşedintele este înclinat să refacă relaţiile ruso-americane, contactele, pentru rezolvarea comună a problemelor care prezintă un interes reciproc pentru noi", a spus Putin, citat de TASS. „Sper că acum, cu acest prilej, vor fi create condiţiile necesare", a spus el.

„Din partea noastră, noi am spus în mai multe rînduri că am dori să restabilim relaţii complete (…). Este foarte de dorit ca vizita dumneavoastră în Rusia să se facă în beneficiul relaţiilor între Rusia şi SUA şi să contribuie la dezvoltarea lor ", a declarat Putin la începutul întrevederii cu Pompeo la Soci, pe malul Mării Negre.

May va prezenta la începutul lunii iunie un proiect de lege privind retragerea din UE

Premierul britanic Theresa May va prezenta în Parlament, în prima săptămînă din luna iunie, proiectul de lege privind implementarea acordului de retragere a Marii Britanii din UE, a informat marţi seara un purtător de cuvînt, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Premierul s-a întîlnit cu liderul opoziţiei pentru a clarifica determinarea de a aduce o concluzie discuţiilor şi de a împlini rezultatul referendumului privind ieşirea din UE", a informat purtătorul de cuvînt.

"Aşadar, vom prezenta proiectul de lege privind acordul de retragere în prima săptămînă din iunie. Este obligatoriu să facem acest lucru dacă vrem ca Marea Britanie să se retragă din UE în timpul vacanţei parlamentare din vară", a adăugat acesta, informînd că discuţiile "între premier şi liderul opoziţiei au fost folositoare şi constructive".

Acordul de Brexit, negociat de Theresa May, a fost respins de trei ori de parlamentarii britanici.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load