TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Previziuni triste pentru viitorul gigantului Boeing

Previziuni triste pentru viitorul gigantului Boeing

Boeing spune că producţia aeronavelor 737 Max ar putea să înceteze, după ce compania a suferit cea mai mare pierdere trimestrială a sa, în urma celor două accidente fatale din ultimele luni, scrie The Guardian, citează mediafax.ro.

Boeing a pierdut 2.9 miliarde de dolari în ultimele trei luni, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut încasa un profit de 2.2 miliarde dolari. De asemenea, vînzările au scăzut cu 35%. Dennis Muilenburg, directorul executiv al companiei americane, spune că producţia aeronavelor ar putea fi încetinită sau chiar oprită dacă autorităţile nu vor anula interdicţia de zbor asupra avionelor 737 Max.

737 Max a fost cel mai bine vîndut avion al Boeing, pînă cînd întreaga flotă a fost consemnată la sol, în martie, în urma prăbuşirilor din Indonesia şi Etiopia. În ianuarie, conducerea companiei spunea că Max era avionul vîndut cel mai rapid din istorie, iar Boeing se aştepta să livreze între 895 şi 905 de avioane în acest an.

Acum, 737 Max a devenit cel mai costisitor avion din istoria companiei americane.

Boeing a anticipat că interdicţia de zbor va fi anulată pînă la sfîrşitul anului, dar publicaţia The Wall Street Journal a relatat că guvernul şi autorităţile din industria aviatică sînt de părere că avioanele 737 Max vor zbura din nou, cel mai probabil, din ianuarie 2020.

Cu toate acestea, compania încă mai produce în jur de 42 de aeronave 737 Max în fiecare lună şi are de gînd să ajungă la 57 pînă anul viitor. Dar, dacă vor mai fi şi alte obstacole, Muilenburg susţine că "va trebuie să luăm în considerare reduceri suplimentare de producţie şi alte opţiuni precum o încetare temporară a producţiei avioanelor 737 Max".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load