Președintele Georgiei a reacționat la spusele lui Putin

Președintele Georgiei a reacționat la spusele lui Putin

Președintele Georgiei, Salome Zurabașvili, a salutat declarația omologului său rus, Vladimir Putin, potrivit căreia Rusia nu dorește să introducă sancțiuni împotriva Tbilisi. Ea a declarat acest lucru în cadrul unui interviu acordat agenției Associated Press.


În opinia ei, astfel de declarații ale liderului rus sînt „mai preferabile decît amenințările”. Totodată ea a menționat că Georgia va adopta o poziție de așteptare în vederea „stabilirii realității”. Zurabișvili și-a exprimat speranța că turiștii ruși vor reveni în țara ei și a adus asigurări că „Georgia va continua să fie deschisă”. 


Potrivit ei, Tbilisi este dispus să înceteze escaladarea. Ea s-a calificat pe sine drept primul politician care va face un astfel de apel. Replicînd la critica poziției sale în raport cu Moscova din interiorul țării, ea a menționat că confruntarea de opinii opuse este „soarta oricărui lider”. „Nimeni nu mă va învăța patriotism”, a adăugat ea. 


Comentînd eventuala introducere a sancțiunilor economice, Vladimir Putin a declarat că nu ar face acest lucru din respect pentru poporul georgian. De asemenea liderul rus nu consideră oportună urmărirea penală a jurnalistului care l-a insultat. 


Șeful MAE al Georgiei, David Zalkaliani, a salutat această declarație a liderului rus. „Decizia Președintelui Rusiei în mod univoc este unica corectă. Această decizie poate fi doar salutată”, a declarat ministrul. 


Totodată, Duma de Stat i-a recomandat Guvernului să examineze introducerea sancțiunilor împotriva Georgiei pe fundalul acțiunilor neprietenești continue. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load