COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele Estoniei anticipează o criză majoră a UE

Președintele Estoniei anticipează o criză majoră a UE

Tot mai mulți lideri ai statelor din UE îşi exprimă deschis nemulțumirea față de acțiunile conducerii Uniunii Europene în contextul pandemiei de coronavirus.

Președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, a făcut trimitere la incapacitatea UE de a asigura funcționarea unei piețe comune europene.

"Am o atitudine critică, deoarece Uniunea Europeană nu face față unei sarcini importante: nu poate asigura funcționarea unei piețe comune europene. Principala misiune a UE este să creeze un spațiu economic comun, să asigure circulația liberă a forței de muncă, a mărfurilor, a serviciilor şi capitalului”, a declarat președintele Estoniei, într-un interviu pentru un post local de televiziune.

Kersti Kaljulaid s-a referit şi la criza de solidaritate între statele Uniunii Europene.

"Mulţi oameni au întrebări legate de solidaritatea în cadrul UE, iar Comisia Europeană nu reușește să-şi îndeplinească funcțiile de bază. Sper că vom reuși să lichidăm aceste probleme, dar repet: Uniunea Europeană este o uniune a statelor naționale”, a mai spus președintele Estoniei.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load