Președintele Consiliului de administrație al „Gazprom”: Nevoia de gaze rusești va crește

Președintele Consiliului de administrație al „Gazprom”: Nevoia de gaze rusești va crește

Alexei Miler, președintele Consiliului de administrație al companiei rusești de energie „Gazprom”, a declarat că necesitatea Uniunii Europene pentru gazul rusesc va crește în viitor.

„Ponderea gazului rusesc pe piața europeană de astăzi este cea mai mare din punct de vedere istoric - 34,7%. Aproape 35% din întreaga piață europeană a gazelor naturale este gazul nostru. Dar, cel mai important, cererea de gaze rusești în Europa crește și va continua să crească”, a declarat Miler.

Amintim că Uniunea Europeană se arăta preocupată de tranzitul gazului rusesc, în contextul neînțelegerilor dintre Gazprom și Naftogaz din Ucraina.

În același timp, Naftogaz spune că încă nu a primit de la Gazprom documente care indică intențiile de a rezilia contractele de furnizare și tranzit de gaze.

„Naftogaz nu a primit încă de la Gazprom documente referitoare la intenția de a rezilia contractele de furnizare și tranzit de gaze naturale. Contractele existente nu prevăd posibilitatea încetării lor unilaterale”, se menționează pe pagina companiei ucrainene.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load