COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Preşedintele belarus i-a invitat pe omologii săi la parada militară

Preşedintele belarus i-a invitat pe omologii săi la parada militară

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko și-a invitat omologii din alte țări să vină la Minsk pentru a urmări parada militară de pe 9 mai, care va avea loc în ciuda epidemiei de coronavirus.

Liderul belarus a decis să nu introducă măsuri antiepidemice stricte, considerînd că pandemia este o „psihoză”, chiar dacă numărul de infecții a început să crească în Belarus, depășind 18.350, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Marți, Lukaşenko a sugerat ca cel puţin preşedinţii din fostul spațiu sovietic să se întîlnească în țara sa, despre care a spus că a fost prima republică sovietică atacată și devastată de Germania nazistă, fiind astăzi „un monument viu al acestui război”.


Parada plănuită de Lukașenko a fost criticată de Organizația Mondială a Sănătății pe motiv că poate stimula răspîndirea virusului.

Liderul de la Minsk, care a discutat telefonic marți cu omologul său rus Vladimir Putin, a mai propus ca parada belarusă să fie retransmisă de televiziunile din Rusia, unde Putin a anulat defilarea din Piața Roșie de la Moscova, din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load