COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Presa americană: Trump știa despre pericolul epidemiei cu mult timp înainte

Presa americană: Trump știa despre pericolul epidemiei cu mult timp înainte

Preşedintele american Donald Trump a fost avertizat în mai multe rînduri în legătură cu pericolul reprezentat de noul coronavirus, în rapoarte ale serviciilor de informaţii americane, în ianuarie şi februarie.

Asta a relatat, luni, cotidianul The Washington Post, citat de Agerpres.

Avertizările au fost incluse în documente secrete cunoscute drept informări cotidiene ale preşedintelui SUA. Acestea au fost emise într-o perioadă în care Trump minimiza ameninţarea COVID-19. Publicaţia americană citează drept surse foşti membri ai administraţiei, fără a da nume.

Timp de mai multe săptămîni, aceste informări cotidiene au urmărit evoluţia şi răspîndirea coronavirusului şi au avertizat că Beijingul ascundea informaţii referitoare la capacitatea letală a COVID-19 şi la propagarea sa rapidă. Rapoartele subliniau consecinţele extrem de grave, în plan politic şi economic, ale unei astfel de crize, notează cotidianul american.


Persoane neidentificate din anturajul liderului de la Casa Albă au mărturisit că Donald Trump nu citea acest tip de informări şi se arăta iritat de faptul că trebuie să asculte prezentările orale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load