COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Premierul Ucrainei și-a dat demisia

Premierul Ucrainei și-a dat demisia

Premierul ucrainean Aleksei Goncharuk a prezentat Radei Supreme cererea sa de demisie. Anunțul a fost făcut de mai mulți parlamentari din partidul președintelui Volodimir Zelenski.

Vicepreședinta fracțiunii parlamentare „Slujitorul Poporului”, Evghenia Kravciuc, a spus că Volodimir Zelenski a propus deja o nouă candidatură pentru funcția de prim-ministru - pe cea a actualului vicepremier, Denis Shmigal, scrie agenția ucraineană de presă Unian. Declarațiile au fost făcute după o ședință de partid, înaintea sesiunii parlamentare convocate pentru miercuri de șeful statului.

Totodată, la acea ședință a fost prezentată viitoarea componență a Cabinetului de miniștri. Evghenia Kravchuc a menționat că mai mulți miniștri și-a putea păstra fotoliile pentru o anumită perioadă.


Reuters, citat de Agerpres, scrie că remanierea survine în timp ce Ucraina încearcă să obţină împrumuturi de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional, care depind de progresele înregistrate de Kiev în reforme şi combaterea corupţiei.

Premierul ucrainean Aleksei Goncharuk s-a aflat în atenţie de la scurgerile de informaţii din ianuarie privind unele comentarii neadecvate făcute de acesta la adresa preşedintelui Zelenski. Mai exact, într-o înregistrare audio, o voce asemănătoare cu cea a premierului a vorbit despre o cunoaștere „primitivă” a șefului statului privind problemele economice. Atunci, Goncharuk și-a prezentat cererea de demisie, însă Zelenski a decis să-i mai dea o șansă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load