COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul din Noua Zeelandă și miniștrii și-au redus salariile cu 20%, în semn de solidaritate

Premierul din Noua Zeelandă și miniștrii și-au redus salariile cu 20%, în semn de solidaritate

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande - unul dintre liderii-femei lăudați pentru cele mai eficiente măsuri în lupta cu COVID-19, alături de cancelarul german Angela Merkel, premierul Islandei Katrín Jakobsdóttir și președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen -, a luat o nouă măsură: și-a tăiat salariul.

The Guardian scrie că premierul și toți miniștrii din cabinetul său și-au redus salariile cu 20%, pentru următoarele șase luni, în semn de solidaritate cu neozeelandezii afectați de criza COVID. Aceeași măsură va fi aplicată și în cazul funcționarilor publici aflați în funcții de conducere. Ardern a declarat că este important ca oricînd politicienii cel mai bine plătiți să arate că sînt alături de personalul medical care-și riscă viața și de oamenii care și-au pierdut, din cauza pandemiei de coronavirus, locurile de muncă.

Premierul pierde 47.104 dolari prin această tăiere, în vreme ce vicepremirul Winston Peters încasează cu 33.473 de dolari mai puțin, iar restul miniștrilor, cu 16.000 de dolari.


Noua Zeelandă are în prezent 1.386 bolnavi de COVID și a raportat 9 decese. Țara e în carantină de trei săptămîni, iar 1,5 milioane de locuitori au cerut ajutor de la stat după pierderea temporară a locului de muncă și, implicit, a veniturilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load