COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul britanic Boris Johnson, transferat la terapie intensivă

Premierul britanic Boris Johnson, transferat la terapie intensivă

Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv la noul coronavirus, în urmă cu zece zile, a fost transferat la terapie intensivă luni, a doua zi de la spitalizarea sa în centrul Londrei, a anunţat purtătorul său de cuvînt, citat de Reuters, scrie Agerpres.

„În cursul după-amiezii, starea de sănătate a premierului s-a deteriorat şi, la recomandarea echipei sale medicale, a fost transferat la unitatea de terapie intensivă a spitalului'', a precizat purtătorul de cuvînt.

„Primul ministru i-a cerut ministrului de externe Dominic Raab (...) să-l înlocuiască atunci cînd va fi necesar”, a adăugat el, potrivit unui comunicat.


Potrivit Downing Street, premierul are o stare bună şi este conştient, deşi în jurul orei 18.00, el a fost transferat la o unitate de terapie intensivă - unde sînt tratate cele mai grave cazuri - a spitalului St Thomas, în centrul Londrei, notează Reuters.

Biroul premierului a precizat că acesta a fost transferat la terapie intensivă ca '„măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie”.

Johnson, de 55 de ani, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la 26 martie. Purtătorul său de cuvînt a cerut anterior precauţie cu privire la unele informaţii apărute în mass-media, potrivit cărora Johnson primeşte oxigen şi a refuzat să spună direct dacă acesta are pneumonie.

Potrivit ziarului The Times şi corespondentului ITV Robert Peston, premierului britanic i s-a dat oxigen.

Ministrul de externe Dominic Raab, 46 de ani, a prezidat luni reuniunea de urgenţă a guvernului britanic privind criza COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load