COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poți răsufla ușurat, ce anunț a făcut OMS legat de COVID-19

Poți răsufla ușurat, ce anunț a făcut OMS legat de COVID-19

Incertitudinea și schimbările societale induse de pandemia COVID-19 cauzată de noul coronavirus ne impun să ne modificăm comportamentul și să fim precauți pentru a preveni infecția.

Odată ce pe plan global și național sînt indicii că pandemia se va încheia în următoarele luni, trebuie să ne adaptăm la aceste condiții și să creștem reziliența la COVID-19. Pentru a asigura o bună imunitate a organismului la această infecție, este necesar să avem o alimentație sănătoasă și cu produse sigure. Organizația Mondiale a Sănătății (OMS) vine cu un șir de clarificări ce țin de siguranța alimentelor în contextul situației epidemiologice actuale.

1.Putem să ne îmbolnăvim de COVID – 19 consumînd fructe și legume proaspete?


În prezent nu există dovezi că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 prin ingerarea alimentelor, inclusiv a fructelor și a legumelor. Fructele și legumele proaspete sînt parte a unei diete sănătoase, iar consumul acestora trebuie încurajat.

2.Cum se spală corect fructele și legumele pe timp de pandemie COVID – 19?

Fructele și legumele se spală în modul obișnuit. Înainte de a le atinge, igienizați-vă bine mîinile cu apă și săpun. Apoi, spălați bine fructele și legumele cu apă curată, mai ales în cazul în care doriți să le consumați în stare crudă.

3. Putem contracta virusul COVID – 19 de pe suprafața ambalajelor alimentare?

Coronavirusurile au nevoie de gazdă pentru a supraviețui și nu se pot înmulți pe suprafața ambalajelor alimentare. Nu este necesar să dezinfectați ambalaje alimentare, dar mîinile trebuie să fie spălate în mod corespunzător după manipularea pachetelor cu alimente și înainte de a vă așeza la masă.

4. Poate fi transmis virusul SARS-CoV-2 prin consumul de alimente prelucrate termic, inclusiv de origine animalieră?

În prezent nu există dovezi că oamenii se pot infecta cu COVID-19 prin intermediul alimentelor. Virusul care provoacă COVID-19 poate fi distrus la temperaturi similare celor care omoară și alte virusuri și bacterii din produsele alimentare. Alimente cum ar fi carnea, peștele și ouăle ar trebui să fie întotdeauna bine fierte la cel puțin 70°C.

Pentru a merge la cumpărături în condiții de siguranță, respectați următoarele măsuri de precauție:

Important – Faceți cumpărături doar în locurile autorizate!

Prelucrați mîinile cu dezinfectant înainte de a intra în magazin;

Purtați mască de protecție;

Respectați igiena tusei și a strănutului;

Mențineți distanța de cel puțin un metru față de ceilalți, evitați rîndurile și îmbulzeala. Dacă acest fapt nu este posibil, purtați o mască chiar și în spațiile deschise (piețe alimentare, iarmaroace ș.a.) .

Deplasați-vă pentru cumpărături numai dacă aveți neapărată nevoie, evitați deplasările care nu sînt de strictă necesitate,

Delegați o singură persoană din familie pentru a face cumpărături,

Odată ajunși acasă, spălați-vă bine mîinile și nu uitați să faceți la fel după ce manipulați produsele cumpărate;

La ora actuală nu există nici un caz confirmat de COVID-19, transmis prin alimente sau ambalajele produselor alimentare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load