COVID-19 în MOLDOVA

Posibil atac terorist pe autostradă, la Berlin

Posibil atac terorist pe autostradă, la Berlin

Un șofer și-a izbit intenționat mașina de alte vehicule din trafic pe autostradă, în Berlin. Procurorii care se ocupă de caz spun că este vorba de un atac terorist, relatează BBC.

Trei persoane au fost rănite grav în momentul în care mașina suspectului a intrat în coliziune puternică cu vehiculele lor pe autostrada A100, marți, în jurul orei locale 19:00. Martorii oculari spun că suspectul de 30 de ani, de origine irakiană, avea „un obiect periculos” într-o cutie de muniție. Ulterior, cutia s-a dovedit a fi goală, transmite digi24.ro.

Bărbatul ar fi cauzat în mod deliberat cele trei coliziuni pe șoseaua din apropierea centrului capitalei germane. Printre victime se numără și un motociclist care a fost izbit de o mașină. Acesta se află în stare critică, iar cele trei persoane care se aflau în mașina în care a fost izbit sînt și ele rănite.


Procurorii spun că atacul a avut motivație politică sau religioasă, însă nu au exclus ca suspectul să aibă probleme psihologice.

Numit de media germană „Samrad A” suspectul locuiește într-o tabără de refugiați, loc în care ar fi fost radicalizat. După ce a produs cele trei coliziuni, bărbat ar fi pus o cutie metalică pe șosea și ar fi strigat „Allah Akbar”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load